Oekraïners kunnen in Utrecht bij een aantal organisaties gratis of voor een laag tarief taalhulp krijgen. De hulp wordt meestal gegeven door vrijwilligers. Hieronder lees je waar dat kan.
Gilde Utrecht werkt met taalmaatjes (Samenspraak). Ook kunnen we kleine groepjes samenstellen, die samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Het is van belang dat mensen een beetje Engels of Duits spreken, zodat snel contact gelegd kan worden.
De Volksuniversiteit Utrecht zorgt voor Engelse taallessen voor Oekraïense vluchtelingen in Utrecht. Je kunt je aanmelden via de website van Plan Einstein. De lessen zijn gratis en op verschillende locaties.
Je bent welkom in alle 13 vestigingen van de Bibliotheek Utrecht. Het is gratis. Voor iedereen. Er is veilige wifi via Publicroam. Je kunt gebruik maken van internet en computers. Heb je vragen over taal, digitaal of andere zaken? Bij het informatiepunt helpen we je graag verder. Via de Pressreader heb je toegang tot een groot aanbod van internationale media.
Taal Doet Meer is er voor taalleerders in Utrecht. Mensen kunnen terecht voor het oefenen van de Nederlandse taal met vrijwilligers in taalgroepen, bij de meetingpoints, opvangplekken en bij het Taalcafé. Vrijwilligers zijn welkom! En voor gastgezinnen is er materiaal beschikbaar voor kinderen, om zelf thuis met de taal aan de slag te gaan.
Ben je nieuw in Nederland en heb je hulp nodig met de Nederlandse taal? Meld je dan aan voor de taalcafés van WelnU door te mailen naar utrecht@welnutaal.nl.
Kom je uit Oekraïne en zoek jij een Nederlandse taalcursus? Bij NLtraining kan je taalcursussen en cursussen digitale vaardigheden volgen. Iedereen van 18 jaar of ouder kan bij ons terecht voor een geschikte cursus. Schrijf je nu in via onderstaande link. Voor vragen kan je contact opnemen met utrecht@nltraining.nl of 030 303 1234.
Voor advies kun je ook terecht bij de wegwijzers van het DigiTaalhuis Utrecht, zie spreekuren.
DigiTaalhuis UtrechtSnelle taalleerders kunnen terecht bij een officiële taalschool.
Taalscholen Utrecht